13 Mart 2009 Cuma

Zerde

1 su bardağı pirinç
12 su bardağı su
1 kg. toz şeker
1.5 gr.safran
1gr.zerde boyası
1 çay fincanı mısır nişastası
1 çay bardağı gülsuyu
süslemek için dolma fıstığı ve kuru üzüm
Safran bir gece önceden 1 çay bardağı gülsuyunda ıslatılır.Ertesi gün 12 bardak su ve bir fiske tuz ile kaynamaya bırakılır...su kaynamaya başlayınca pirinç ilave edilip 35 dk.orta ateşte pirinçler pişirilir,şeker ilave edilip 15 dk.daha pişirilir...1 bardak suda nişasta boya ile birlikte eritilir,safranlı gülsuyu ile birlikte tencereye ilave edilir,karıştırılarak 5 dk.pişirilir....soğumadan tek kişilik servislere boşaltılır......pilavın yanında soğuk servis yapılır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder