3 Nisan 2009 Cuma

Hamsili pilav


2 kg hamsi(kılçıkları çıkmış,yıkanmış ve suyu iyice süzdürülmüş)
2 bardak pirinç
2 soğan
1.5 su bardağı sıcak su
4 kaşık z.yağ
fıstık,üzüm,karabiber,tarçın,yenibahar,2 adet kesmeşeker
Soğan ve fıstıklar yağda kavrulup üzümlerle baharatlar eklenir...pirinç ve sıcak su eklenir....suyunu çekince pilavın altı kapanır....(çok pişmesine gerek yok..çünkü fırındada bir süre pişecek)
hamsinin yarısını tepsinin altına ve kenarlarına dizip,pilav eklenir.....en son hamsinin diğer yarısını üstüne dizip(balıklar üst üste gelecek şekilde dizilir,pişince küçülüyorlar), üzerine biraz z .yağ sürüp fırına koyulur... 175-200 derecede 30dk pişirilecek....

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyo ellerine sağlık kuzenciğim,

    YanıtlaSil