15 Nisan 2009 Çarşamba

Soğanlı Köfte

500gr.kıyma
1 soğan
ekmek içi
tuz
karabiber yoğurularak köfte haline getirilir...ufak toplar haline getirilip teflon tavada az yağda kızartılır....Diğer tarafta 4-5 adet soğan (piyazlık doğranmış)ayçiçek yağı ile kavrulur.....içersine 2 yemek kaşığı salça,1 yemek kaşığı sirke ,2 bardak su ilave edilerek 10 dk.pişirilir ve kızarmış köfteler eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir....yanında patates püresi ile servis yapabilirsiniz....

2 yorum:

  1. ÖYLE GÜZEL GÖRÜNÜYORKİ
    ELLERİNE SAĞLIK
    SEVGİLER CANIM

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz görünüyor pates püresi bu tip yemeklerin vazgeçilmezi bencede hem çok severim kendilerini..:)

    YanıtlaSil