23 Ağustos 2009 Pazar

Güveç



Günlerdir internette güveç tariflerine bakıp duruyorum....Ramazanda insan değişik şeyler yapmak istiyor...Ama istediğim küçük güveçlerde herzaman klasik etli türlü tarzı güveç değil...Çocukluğumda yediğim büyük güveçlerde annemin kinin lezzetinde birşey..Sabah kalktığımda gözlerime inanamadım...Kapıda el arabası ile güveç satan bir adam...Şaka gibiydi ...Hemen bir tane aldımm ve kasabımın önerisiyle 1 saatlik bir ıslah çalışması başladı....Evde ki güveçlerimin içi sırlı olduğu için böyle bir işlemden geçirmemiştim......Güvecin heryerini yağlayıp 200derece fırında yağı iyice çektirdim....sonra soğuma ve yıkama işleminden sonra kullanır hale geldi....
İçine gelince işte en keyiflisi buydu......750gr.eti ve bir kutu mantarı tencerede biraz soteleyip,güvecin dibine koydum....sonra 2 orta boy domates,3 patates,8-10 adet yeşil biber,kırmızı biber,tuz,kekik ve 1 bardak suyu ekleyip(aslında güvece su konmaz ama güvenemediğim için ben koydum..iyikide koymuşum)kapağını kapatıp,kenarlarını da sıkıca folyo ile kapatıp 200 derece fırında 1 saat kadar pişirdim....Sonuç harikaydı....iftarda bizde olan ablam ve eniştemde bayıldılar....

1 yorum:

  1. Güveç harika görünüyor.
    Ama güveçe uyguladığın işlem çok hoşuma gitti.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil