13 Mart 2009 Cuma

Bayrak pasta

1 kg süt

3 tepeleme yemek kaşığı un

50gr margarin

1 çay bardağı frambuaz reçeli

1 su bardağı vişne suyu

3 tatlı kaşığı mısır nişastası,.,

6 yemek kaşığı toz şeker

hindistan cevizi(süslemek için)

1 paket krem şanti

3 paket çikilop(halley de olabilir)

Un ile yağ hafif kavrulur,süt ve şeker ilave edilerek ,çırpma teliyle çırpılarak muhallebisi pişirilir,5dk.karıştırılarak biraz soğutulur ve toz krem şanti eklenir,5 dk.çırpılır....dikdörtgen servis tabağına çikiloplar dörde kesilerek yerleştirilir....ve üzerine muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.....Ayrı bir tencerede vişne suyu ,nişasta,frambuaz reçeli orta ateşte karıştırılarak pişirilir....soğuyan muhallebinin üzerine dökülür.....bir gece buzdolaabında bekletilir...servisten önce hindistan cevizi ile süslenir.....üzerini bir şablon keserek dilediğiniz gibi süsüleyebilirsiniz...............................................................................................................................................................................

3 yorum:

  1. bayrak pastanın görüntüsü yeter tadına bakmaya ne hacet eline sağlık arkadaşım değişik tat ve denemelere açık biri olarak çok güzel olmuş süper diyorum

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım
    harika görünüyor.
    Bayıldım resmen.
    sevgiler

    YanıtlaSil